Subsections

Официалният архив

Нека като за начало да хвърлим малко светлина (ама това наистина е много набързо) към неговата структура. Не е важно колко е актуална информацията в тази таблица (а тя не е, и едва ли има смисъл да е), важното е да се види структурата (за да не бъркаме понятията;-), която хич не е сложна и е логична (разгладейте някой официален Debian mirror за справка).

Забележка: Понеже таблицата е стара, имайте предвид, че сегашният stable е Woody, а не Potato. Също така сегашният testing е Sarge, а не Woody. Unstable винаги ще си е Sid. (виж малко по-надолу)

Origin Debian Debian Debian
Label Debian Debian Debian
Suite Stable Testing Unstable
Codename Potato Woody Sid
Components main, contrib, non-free main, contrib, non-free main, contrib, non-free
Arch alpha, arm, i386, m68k, powerpc, sparc alpha, arm, i386, m68k, powerpc, sparc, sparc64, ia64, hppa ... alpha, arm, i386, m68k, powerpc, sparc, sparc64, ia64, mips, mips64 ... hurd-i386 ...
Date Mon, 16 Apr 2001 Tue, 04 Sep 2001 Tue, 04 Sep 2001
Description Debian 2.2r3 Released 16 Apr 2001 (обновява се само за security и point releases, т.е. revisions) Not Released (release-ва се директно от Testing, евентуално след известен период на freeze, след решаване на всички Release Critical Bugs) Not Released (не се release-ва директно от Unstable, тук се правят разни по-сериозни package transitions и подобни. Всичко минава първо от тук)
Version 2.2r3 - -
md5sum ... ... ...

Поддръжка

Както се досещатe, това, което идва от официалния архив, идва директно и се поддържа от проекта Debian и може да бъде намерено по официалните огледални хостове. За този софтуер, освен че се поддържат builds за всички архитектури, поддържани от проекта, се възползва и от: Bug Tracking System, Package Tracking System, отчитат се Release Critical Bugs и Quality Assurance за Base и Standard и т.н.George Danchev 2004-12-25